top of page

DIENSTEN

Kolder Totaalbouw werkt systematisch en professioneel.

Ik probeer de overlast altijd tot een minimum te beperken, draag zorg voor het afvoeren van het afval en creër altijd een schone werkomgeving. Mijn afspraken zijn duidelijk en daar houd ik me aan. Ik werk uitsluitend met eerste klas materiaal en gereedschap, volgens de laatste richtlijnen.

Naast het reguliere onderhoudswerk ben ik breed georienteerd in diverse disciplines van het schildersvak.

Tex spuiten

Sinds 6 jaar maak ik gebruik van professioneel airless spuitapaartuur. Dit is uitermate geschikt om glad stucwerk ook daadwerkelijk structuurloos af te werken met een geschikte muurverf. Voor consumenten vooral esthetisch voordeel, voor zakelijke panden vooral tijdwinst en dus goedkoper. Het spuitwerk (structuur) is echter altijd afhankelijk van de ondergrond.

Lak spuiten

Voor het schilderen met lakken op acrylbasis (watergedragen lakken) is een totaal andere benadering nodig dan het schilderen met traditionele alkydhars lakken (oplosmiddelhoudende lakken). Buiten het feit dat het al jaren verboden is om als professioneel schilder met tradiltionele lakken BINNEN te schilderen, worden we er dikwijls mee geconfronteerd dat het esthetisch en kwalitatief niet zou voldoen. Ik heb inmiddels zoveel ervaring met nieuwe, minder milieu belastende producten dat het zowel esthetisch als kwalitatief niet onder doet voor traditionele lakken. Ik maak gebruik van de nieuwste applicatie methodes zoals lakspuitwerk op zowel kozijnen als deuren.

Spack spuiten

Spack wordt meestal als budgetafwerking voor wanden en plafonds gebruikt. Het is in feite een 2-laags pleistersysteem dat onder hoge druk op wanden en plafonds gespoten wordt. De eerste laag is een fijne pleisterlaag om oneffenheden te maskeren, de tweede afwerklaag is een pleisterlaag die als fijne "sliertjes" op de ondergrond gespoten wordt. Dit heeft ALTIJD een structuur.

Restauratie monumentale panden

Deze categorie vergt speciale aandacht. Omdat er vroeger anders gewerkt werd dan vandaag, is de opbouw en afwerking compleet anders dan moderne gebouwen. Vak- en materialenkennis spelen hier een gote rol. Kolder Totaalbouw heeft inmiddels landelijk diverse monumentale panden behandeld en in onderhoud.

Reparatie van houtrot

Houtrot komt niet alleen voor bij oude huizen, ook bij nieuwbouw woningen kan houtrot ontstaan wanneer het hout niet goed beschermd is tegen vocht en weersinvloeden. Met name bij aansluitnaden van houtdelen kan bij onvoldoende bescherming, houtrot onstaan. Wij gebruiken professionele methoden om houtrot te bestrijden, zodat u niet voor hoge vervangingskosten komt te staan.

Verzekeringswerk

Een apart hoofdstuk is herstelwerkzaamheden als gevolg van brand, water, storm of ander soort schade. Kolder Totaalbouw werkt regelmatig in opdracht van mensen die schade hebben opgelopen. Schade is nooit leuk, maar het is wel een geruststellende gedachte dat alles uiteindelijk perfect wordt opgelost. Kolder Totaalbouw neemt meteen actie en maakt voor de verzekering een duidelijke en transparante offerte, om vervolgens het werk bij goedkeuring per direct in te plannen. Ellende heeft u immers al genoeg gehad!

One-stop-shopping

Heeft u meer dan schilderwerk alleen te doen, ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken al vele jaren samen met professionele en betrouwbare partners. Of het nu gaat om een klus als stucadooren, keuken zetten, badkamer plaatsen of gevelwerk; u kunt erop vertrouwen dat wij u de beste vakmensen aanbevelen.

bottom of page